Mentalisme

Wat is Mentalisme?

Om uit te leggen wat mentalisme is, moet je begrijpen hoe de geest werkt. Mentalisme richt zich op mentale perceptie en denkprocessen.
Mentalisme maakt gebruik van slimme mentale controle en/of het lezen van de lichaamstaal om de perceptie van dingen weer te geven.

De technieken

Mentalisme is een brede term die een aantal technieken omvat. Deze technieken omvatten het controleren van de geest. In het mentalisme gebruiken mentalisten hun vermogen om ofwel invloed uit te oefenen op wat mensen denken of om te bepalen hoe ze een vraag zullen beantwoorden. Bij deze techniek ‘planten’ mentalisten ideeën in je onderbewustzijn, zonder dat je bewuste geest dit weet. Andere technieken van het mentalisme omvatten het vermogen om iemands lichaamstaal te interpreteren. Deze lichaamstaalinterpretatie kan worden gebruikt om op een zeer slimme manier informatie van een persoon te extraheren. Combineer het gebruik van lichaamstaalinterpretatie met het gebruik van slimme vragen en de mentalist kan voor een waarnemer telepathisch, helderziend, een medium of een paranormaal begaafd persoon lijken. Terwijl een mentalist in feite geen van deze is.

Mentalisme, Mentalisme
De psychologie achter het controleren van de geest en mentalisme

In de bovenstaande uitleg over ‘wat is mentalisme’ werd de term ideeën ‘planten’ gebruikt. Dit concept behoeft nadere uitleg. Maar om dit te doen, is het belangrijk om te begrijpen hoe de geest werkt. Er zijn namelijk twee kanten aan je geest: de bewuste en onderbewuste kant. Om het nog beter te begrijpen, kun je de geest als een ijsberg zien, waarbij het deel van de ijsberg dat boven het water uitsteekt, jouw bewuste kant van je geest vertegenwoordigt. Het verborgen en grootste deel van de ijsberg, dat zich onder water bevindt, vertegenwoordigt jouw onderbewustzijn. Net als bij een ijsberg, waar zijn bewegingsrichting wordt gecontroleerd door het verborgen deel onder water, zal het bovenste gedeelte van de ijsberg eenvoudig volgen, zelfs als er hevige wind in de tegenovergestelde richting blaast. Hoewel sommigen zullen beweren dat het niet waar is, met behulp van het voorbeeld van de ijsberg, kan gezegd worden dat de bewegingsrichting (het denken) van de mensen ook gecontroleerd wordt door het onderbewustzijn.

De taal van de bewuste en onderbewuste geest

De bewuste geest is de plaats waar je beslist om iets te doen of niet. De plaats waar eigenlijk alles logisch klinkt. De bewuste geest is dus waar ons kritisch vermogen huist. Ons kritisch vermogen bewaakt ons onderbewustzijn en laat alleen bepaalde informatie door. Dit kritisch vermogen kan echter worden omzeild. Het kan bijvoorbeeld worden omzeild door hypnose en mentalisme te gebruiken. Hypnose laat je bewuste geest ontspannen, waardoor de bewaking van je kritische vermogen wordt verlaagd. Dan is het mogelijk om rechtstreeks met het onderbewustzijn te spreken. Maar je hoeft je niet te laten hypnotiseren om in deze ontspannen toestand te geraken. Dit is waar het mentalisme op vertrouwt om het onderbewuste te beheersen.

Het andere deel van de hersenen is het onderbewustzijn. Het onderbewustzijn is waar Mojo Magic uw gewoontes zult vinden. Het is waar de ‘echte jij’ zit. Je onderbewustzijn bepaalt hoe je je gedraagt, wat je doet en de gewoonten die je hebt. Het onderbewustzijn van alle mensen staat open voor suggestie, vooral in de vorm van afbeeldingen, bewegende beelden en geluiden. En wat ook belangrijk is om te begrijpen is dat het onderbewustzijn altijd wint van het bewustzijn. Maar ook dat het onderbewustzijn het verschil niet kan zien tussen wat echt en niet echt is. Dit betekent dat het onderbewustzijn kan worden ‘misleid’ om iets te geloven dat niet noodzakelijk waar hoeft te zijn.
Een mooi voorbeeld is het bekijken van films.